Na počitnice brez skrbi

dodatno-zavarovanjeNa potovanje v tujino se po navadi odpravimo z mislijo na počitek in sprostitev. Vendar pa se ne zavedamo kakšne posledice bi imeli, če bi se nam kaj zgodilo. Se sploh kdaj vprašamo kako bi reagirali na določeno situacijo? To je lahko prometna nesreča, nesreče na smučiščih, v vodi, kjerkoli. Verjetno bi odšli do zdravnika, kjer bi po opravljeni oskrbi in pregledu mastno plačali.

Zato se pri zavarovalnicah lahko dodatno zavarujemo. To je po navadi dodatno zavarovanje za tujino. Cene so zelo različne in se od zavarovalnice do zavarovalnice razlikujejo. Ne razlikujejo se samo po cenah, tudi pa storitvah za katere se zavarujemo so si različne. Zato imamo možnost izbere katero zavarovanje bi imeli. Zato je pametno, če se zavarujemo, pa naj bo to samo za enodnevni izlet, za mesečne počitnice, študij in daljša potovanja. Velikokrat so omenjene tudi evropske kartice, to je modra kartice, ki jo dobimo na Zavodu za zdravstveno zavarovanje Slovenije. Modra kartica nam omogoča določene pravice med potovanjem in bivanjem v tujini samo na območju Evropske unije.

Čeprav nam modra kartica zagotovi dobre pogoje, je dodatno zavarovanje za tujino še vseeno pametno imeti, sploh če potujemo izven Evropske unije, saj nudi veliko več kot nudi modra kartica. Z dodatnim zavarovanjem v tujini smo priskrbljeni z 24-urno asistenco v slovenskem jeziku, o informacijah o najbližjih zdravstvenih ustanovah, storitve nujne medicinske pomoči tudi v zdravstvenih ustanovah, ki niso v javni zdravstveni mreži obiskane države, nujne zdravstvene prevoze do bolnišnice ali klinike ter nujno zdravljenje, nujne zobozdravstvene storitve, zdravljenje akutnega poslabšanja kroničnih bolezni, iskanje in reševanje ponesrečenih oseb in še veliko drugega.

4 comments on “Na počitnice brez skrbi”

  1. Pingback: Best Writing Service

  2. Pingback: Best Writing Service

  3. Pingback: Best Writing Service

  4. Pingback: Get your documents written perfectly

Comments are closed.