Razlike med clip on in microring tehniko podaljševanja las

cliponLepi lasje so odraz dobre nege, prehrane, nekaj pa ima vpliva tudi genetika. Za izboljšanje izgleda storimo veliko, zato tudi obstaja toliko načinov, na katere lahko izboljšamo stanje svojih las. Kadar se odločamo za popestritev pričeske, ali moramo lasem zaradi službenih dolžnosti nameniti več pozornosti, pride znanje o modernih postopkih še kako prav. To velja tudi kadar govorimo o tehnikah podaljševanja las.

Clip on in microring podaljški

V svetu podaljševanja las sta ti tehniki nekako največkrat izbrani, ko se odločimo podaljšati lase. Prva zaradi svoje prilagodljivosti, kratkotrajnosti in cenovne dostopnosti, druga zaradi svoje trajnosti in varnosti. Načina pritrjevanja sta si med seboj kar precej različna. Pri clip on gre za sponke, s katerimi umetne ali naravne lase pripnemo na naravno rastoče lase. Sponke se odstranjujejo vsak dan, saj niso primerne za spanje. Microring tehnika pa je trajnejša metoda, s trajanjem od štiri do šest mesecev. Pri tem se na naravne rastoče lase pripnejo podaljški s posebnimi obročki, ki so narejeni iz kovin. Za postopek je potrebno več časa in spretne roke ter dobro orodje, medtem ko je clip on precej enostavna metoda, z nekaj vaje primerna za vsakogar.

Vidnost

Glavna skrb pri podaljševanju, razen varnosti, je največkrat njihova vidnost. Sponke, ki jih imajo clip on podaljški so povečini nekoliko večje, vendar se s pravilnim načinom nameščanja ne opazijo. Težava lahko morda nastane pri določenih pričeskah, kjer je potrebno lase počesati v trden čop ali pri kakšnih bolj zapletenih kreacijah. Z malo prilagajanja pa se s temi podaljški da narediti skoraj vsako frizuro in ob tem izgledati čudovito. Kar se tiče microring tehnike, vidnost teh podaljškov praktično ni problem. Zaradi načina pritrjanja na pramene las in majhnih obročkov, se ob nošenju teh podaljškov lahko z lasmi ustvarja praktično karkoli.

Nega

Clip on podaljški se odstranjujejo vsak večer pred spanjem. Nega le teh je enostavna. Kadar potrebujejo pranje jih preprosto operemo z blagim šamponom pod tekočo vodo in nanesemo nekaj balzama ter ostanke le teh dobro izperemo pod tekočo mlačno vodo. Sušimo jih razprte in jih razčešemo pred novim nameščanjem. Nega microring podaljškov se izvaja sočasno z nego naravnih rastočih las. Pri pranju moramo uporabljati blaga sredstva, da ne poškodujemo lasnih podaljškov, paziti moramo tudi na to, da balzam ne nanašamo blizu lasišču. Ob stiku z balzamom lahko namreč obročki zdrsnejo z las. Nega obeh vrst podaljškov se nekoliko razlikuje, vendar je časovno približno enakovredno zahtevna.

 

4 comments on “Razlike med clip on in microring tehniko podaljševanja las”

  1. Pingback: Best Writing Service

  2. Pingback: Best Writing Service

  3. Pingback: Get your documents written perfectly

  4. Pingback: mamba3

Comments are closed.